Fezen

A Fezenről. Kívülről, belülről. Klubról, Rádióról, Fesztiválról. Képpel, betűvel, videóval… Szólj hozzánk itt, vagy írj a fezenblog[kukac]gmail[pont]com címre.

Facebook

Friss topikok

2010.08.27. 11:39 fezen

A csütörtöki nap (egyik) legnagyobb durranása

A Beatles már a végét járta, akárcsak a hatvanas évek, amikor zenélni kezdett az idei Fezen fesztivál egyik legismertebb fellépője, a brit Uriah Heep. Akkor még Spice néven, de 1970-től már a Charles Dickens Copperfield Dávidjából kölcsönzött névvel léptek fel Anglia szerte. Az „örök másodhegedűs” lett állandó jelzőjük, de kell-e szégyenkezni azért, hogy valakit a Deep Purple mellett emlegetnek másodikként? Álságos is lenne, több mint 30 millió eladott lemezzel a hátuk mögött szomorkodni.
Világhírűek, ez vitathatlan. A hetvenes években érték el legnagyobb kereskedelmi sikereiket, például az 1973-as Uriah Heep Live című lemezüknek köszönhetően. Mégis, igazi kult bandává a nyolcvanas években váltak, Európában és Amerikában egyaránt. Stadionokat töltöttek meg, és teszik ezt napjainkban is, hiszen azon kevés zenekarok egyik az angol csapat, akik szünet nélkül, immár több mint 40 éve a pályán vannak. Persze a tagok a Uriah Heep életében is cserélődtek, az eredeti felállásból ma már csak Mick Box tagja az együttesnek.
Játszottak ők már több alkalommal is Magyarországon, de Székesfehérvárra ritkán látogat ekkora hírnévvel bíró zenekar. Most adott a lehetőség, hogy a világ egyik legjobb hard rock zenekarát lássuk a Sóstói Ipari Parkban felépülő színpadon.
A nagyszerűség az egyszerűséggel jár együtt a Uriah Heep esetében is. Itt a show nem a pirotechnikai csodákról vagy a jelmezekről szól, hanem a zenéről. Igazán nem kell ehhez sok: kell pár jól megírt dal, és kell pár kipróbált zenész, akik magabiztosan, profin, de nem rutinból, hanem a továbbra is bennük élő lelkesedéstől hajtva képesek azokat eljátszani. És ha mindez találkozik egy hasonlóképp’ lelkes közönséggel, akkor robbanhat nagyot csütörtökön, a Fezen nagyszínpad és környéke. Nagyobbat mint amekkorát a legjobb hollywoodi trükkmesterek elő tudnának idézni.

 

(A cikk az fmh.hu oldalon is olvasható.)

Szólj hozzá!

Címkék: zene fesztivál székesfehérvár fezen uriah heep


A bejegyzés trackback címe:

https://fezen.blog.hu/api/trackback/id/tr192251608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása