Fezen

A Fezenről. Kívülről, belülről. Klubról, Rádióról, Fesztiválról. Képpel, betűvel, videóval… Szólj hozzánk itt, vagy írj a fezenblog[kukac]gmail[pont]com címre.

Facebook

Friss topikok

2009.09.08. 09:56 fezen

Barázda-billegetők...

…de akár a fehér holló titulust is kiérdemelnék az idei Fezen-en elektronikus zenét képviselő selectorai/producerei. Sajnos Székesfehérvár nem bővelkedik az igényes, változatos elektronikát kínáló szórakozóhelyekben, s épp ezért külön tiszteletet érdemel az a maroknyi ember, aki tenni szokott azért, hogy ne csak porosodó bakeliteket és feszültségmentes nyomtatott áramköröket találjunk. A Fezen (nagyon helyesen!) az utóbbi időben egyre több figyelmet szentel a hiánypótlásra, akár a Fezen Klub programjait, akár a fesztivál fellépőit nézzük.

Palotai, Crimson, Anima Sound System Dj set, Vida G… a nevek nem ismeretlenek azok számára, akik tiniként sunyiban hátrahúzták (súlyosabb esetekben teljes egészében visszafelé pörgették) anyuka Suprafon márkájú lemezjátszóján Süsü a sárkány valamelyik etűdjét.

Palotai, a magát büszkén selectornak valló lemezlovas még a rendszerváltás előtt kezdte gyűrni a lemezeket. Selector = nem ír zenét, tehát tőle inkább gondosan szortírozott barázdákat kapunk. Zenei érdeklődése a népzenétől a techno-ig terjed, de ördögien jól lépi át a stílushatárokat ezért nem egy amorf, értelmezhetetlen dolgot, hanem egy jól felépített, részletgazdag kerek egészet kapunk.

A fesztivál másik selectora Crimson, a fehérváriak számára nem ismeretlen Crimson és Chrom páros fele. Set-jeiben (és talán sejtjeiben is) a manapság egyre népszerűbb minimal, a dub, swing, house és disco stíluselemeivel vegyészkedik. Nevéhez fűződik a „romlott eklektika, neurotikus romantika” jelzőt kiérdemlő  Lick The Click minimal rendezvénysorozat amit Chrom-mal és a Minimalheadz-es Isu-val közösen alkottak. Hétköznapokon az Oktogon környékén lemezfelelős és house-mester.

A Prieger testvérek az Anima Sound System Dj Set név első három szavával vívtak ki elismerést maguknak, azóta azonban rengeteg minden változott körülöttük, úgyhogy már-már illene elfelejteni a szoros összefüggést és tekintetbe venni a mögéjük biggyesztett másik két szót is! Őket már inkább tekinthetnénk producereknek, habár folyamatosan járják az országot különböző fellépésekkel, néha selectorként is. Electro clash, electro - funk vonalon igényes, ütős live act-eket hallhatunk tőlük szigorú ütemekkel és finoman be-becsempészett dub-bal. A Fezen-ig érjétek be új videoklipjükkel!

A Tilos Rádió All Night Breakz műsorából sokak által ismert Vida G-vel pedig szépen bezárul a kör, a breakbeat – electro – dub ösvényein vezet minket szombat éjszaka a tőle megszokott magabiztossággal. Az imént említett Anima videokliphez kapcsolódva találhatunk egy Vida G. mixet itt.

Megjelenés  tehát ajánlott, tömeg lesz; késő délután érkezőktől elnézést kérünk a feltorlódó kisiskolások miatt, a tanár nénijük ragaszkodott, hogy kijöhessenek, hisz lehet, hogy utoljára látnak lemezjátszót!

„Let’s follow me where the real fun is…”

 

1 komment

Címkék: székesfehérvár fesztival electro anima sound system elektro fezen palotai anima elektró crimson vida g


A bejegyzés trackback címe:

https://fezen.blog.hu/api/trackback/id/tr761367741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gavallér egyes 2009.09.10. 14:39:22

Palotai a kedvenc hazai DJm és nagyon örülök neki hogy Zsolti papa megint tiszteletét teszi nálunk. De azért ez a line-up nagyon-nagyon gyengusz sajnos. De legalább valami. Fehérvár olyan kihalt ilyen téren, hogy csak na. Régebben még volt egy kis Break|Fast vagy valami de ma már semmi. Nincs Fehérváron 100-200 ember aki vevő lenne az újhullámra és akiknek érdemes lenne néha valahol egy partyt összehozni egy vagy két valamire való fellépővel?? Botrány :(
süti beállítások módosítása